Skip to content
Home Projecten N-Baan
N-Baan
De N-Baan.
Grenzland-bahn  Het Grenzland-bahn project is een gelijkstroom N-project. De baan is analoog uitgevoerd, momenteel wordt de baan verder elektrisch bedraad.

 

Het project bestaat uit verschillende modules en is gesitueerd in tijdperk III. Het omvat een klein lokaal station te Eschweiler en een groot grensstation in de plaats Inden. Dit alles ligt gelegen in het westen van Duitsland in de buurt bij Aachen. De lijn heeft een internationaal karakter waarbij veel goederen vanuit Nederland en Luxemburg worden doorgevoerd via Inden. Vanuit Inden vervolgt de lijn haar route naar de grotere midden steden in midden Duitsland.

Inden 

Het grensstation te Inden heeft een Bahnbetriebswerke (BW), diverse goederensporen en een direct aansluiting naar een kleine binnenhaven complex, aan de zijrivier de Inde. Deze rivier mondt uit in de Rur/Roer welke bij Roermond uitmondt in de Maas.

 

Het grensstation heeft 2 perron sporen voor afwikkeling van het personenverkeer en een  fabrieks spoortje. In de haven vindt de overslag plaats van onder andere hout, fossiele brandstoffen en levensmiddelen.Tevens is er ook nog de brouwerij “ Brauhaus INDEN “ gevestigd.Deze plaatselijke brouwerij, staat bekend om het biermerk “ IndePils” De haven heeft een plaatselijk depot om de rangeerloks te onderhouden c.q. te stallen. Verder staat Inden bekend om de winning van bruinkool (dagbouw), deze wordt per spoor verder vervoerd naar de bruinkoolcentrales. Na Inden volgt het spoor zijn weg door de heuvels.

 

 

Eschweiler 

In het Tannendal treft men het station van het plaatsje Eschweiler aan. Op dit station is een spooraansluiting naar een steengroeve aanwezig.3x maal per week  wordt hier gezaagd hout geladen van een houtzagerij in de buurt, welke wordt getransporteerd per spoor naar de haven van Inden.Dagelijks wordt er post maar ook levensmiddelen gelost aan de grote goederenloods, zodat het spoor een echte levensader is voor het dorpje.  Het Tannental  en het plaatsje  Eschweiler hebben een grote aantrekkingskracht op de toeristen. De lokale bezienswaardigheden zijn de plaatselijk markt op , iedere donderdag in Eschweiler, de burcht van Eschweiler in het Tannental en de Tannensee waar het heerlijk zwemmen is. 

Aan de Tannensee is een camping gelegen welke altijd goed bezet is. Dichtbij de camping ligt het goed aangeschreven restaurant  “Brex”. Wel svp van

tevoren reserveren voor een tafeltje. Het Tannental wordt doorsneden door de autobahn A4 met een  tankstation. (Deze module bevat een keerlus)  

 

Hinterfeld

Het plaatsje Hinterfeld ligt op korte afstand van Inden. Vooral de kerk in het centrum is een juweeltje, maar ook de stadsmuur is grotendeels intact gebleven.Net buiten de stad is er de berg Hinterfeld welke een grote zendmast bevat, ten behoeve van het voor het radio en tv verkeer in de verre omgeving.